Cijenovno povoljnije, a oku ugodnije. To je sama srž novog arhitektonskog rješenja za uređivanje vašeg krajobraza. Izgradnje tipičnih betonskih pregrada i potpornih zidova iziskuje određene troškove, a kad dodate i troškove ukrašavanja tih elemenata dolazite do ogromne investicije samo za lijep izgled vaše okućnice. Gabioni su jedinstveno rješenje koje je cijenovno puno prihvatljivije, jednostavnije i efektivnije nego bilo koji drugi način uređivanja.

Što su točno gabioni, objasniti ćemo vam u nastavku teksta, a kako izgledaju neka od rješenja možete vidjeti u našoj galeriji.


Gabioni su idealan spoj tradicionalne inovativnosti i suvremene dizajnerske inteligencije, koji daje prekrasan i jedinstven dekor Vašem standardnom krajobrazu. „Kamene košare“ su postale neizbježan dio suvremene arhitekture, a njihova upotreba je ograničena samo maštom arhitekta i investitora. Od standardnih gabioni ograda koje stvaraju neopisiv doživljaj okućnice, vanjskog namještaja savršeno uklopnjenog u prirodni ambijent, pa sve do umjetničkih dijela koje ukrašavaju samo Vaš dom.Tehnički gledano, gabioni su košare sa žičanom mrežom koja se puni prirodnim materijalom(pretežito kamenom), koji zbog svog ekološkog sastava, postaju glavni element u arhitektonskim rješenjima uređenja krajobraza, pročelja i pregradnih zidova.


Veličine su varijabilne, i ovise o željama investitora, ali standardno su 100cm širine, 100cm dužine i 50 ili 100cm visine. Žica može biti različite debljine,a uobičajeno 3 – 5 mm, te su zaštićene od korozije, što garantira dugotrajnost gabiona.


Neka od mogućih rješenja možete vidjeti na našoj stranici, što pokazuje da je stvarno samo mašta granica u upotrebi gabiona. Mi volimo stavljati našu maštu na test, te bi bili najsretniji kad bi nas kontaktirali, putem e-maila ili telefona, i prenijeli nam Vaše želje, a mi ih realizirali.Uživajte u prekrasnim, prirodnim i ekonomski pristupačnijim rješenjima u nastavku, te nam pošaljite i svoje ideje da ih pretvorimo u stvarnost. Izazovite vlastitu, a i našu maštu.


Još jedan primjer vanjskog gabion roštilja kojeg možete pozicionirati gdje god želite u Vašem dvorištu. Jednostavno i jedinstveno. Možete ga također ugraditi kao dio ograde, a možete biti inovativni i postaviti ga na sredini dvorišta, kojeg okružuju gabion klupice sa jednim velikim gabion stolom. Prirodni i najdugotrajniji vanjski namještaj kojeg možete imati.

Vanjski kamin ugrađen u gabion pregradni zid. Savršeno uklopljeno u prirodni ambijent dvorišta, pruža zaštitu od vjetra, prekriva grubi izgled potpornog betonskog zida i stvara kompaktan izgled cijelog dvorišta. Još samo nedostaje zapaliti vatru i staviti nešto na roštilj.
Gabion set dvorišnog namještaja. Prekrasno i funkcionalno slaganje kamena i drva sa prirodnim okruženjem. Još zamislite da je pored stola i gabion vanjski roštilj, i zabava može početi.
Gabion ograda/potporni zid koji savršeno zaokružuje dvorište sa bazenom te stvara smirujući ambijent idealan za odmor uz sunčanje i kupanje. Plavi kamen se lijepo usklađuje sa bojom vode i osim što je praktično, djeluje nevjerovatno umirujuće.
Ovdje možete vidjeti različite načine ispune gaboni košara. Svaki materijal koji se koristi priča svoju jedinstvenu priču i na jedinstven način upotpunjuje i oblikuje prostor.

Kompletno izvedena gabion ograda dvorišta u kombinaciji sa drvenim pregradama. Suživot kamena, drva i zelenila kao ukrasni omot vašeg doma. Vaš dom kao dvorac iz bajke.